top of page

Activiteiten in en door de buurt

08/06/2019

Zondag 9 juni excursie Noorderplantsoen

Zondag 10:30

Elke tweede zondag van de maand geven wij een excursie in het Noorderplantsoen. Wij (Hiltje Kamminga, Ike Pots en Janny Giezen) zijn gediplomeerde natuurgidsen, die hun opleiding hebben gevolgd bij de IVN.
We besteden met name aandacht aan flora en fauna, maar ook aan de bijzondere historie van het Plantsoen.

We besteden deze keer aandacht aan de vele insecten, die nu te ontdekken zijn tussen de bloeiende bloemen. De bloei van de vele soorten grassen. Kijken of we verrast worden door een pad tussen het gras. Welke vogels we gaan ontmoeten.
De kuikens van de Meerkoet en de Nijlgans. Libellen en Juffertjes bij de Paviljoenvijver. Allemaal ontdekkingen waar je anders vaak voorbij loopt.

We vertrekken 10.30 uur bij Paviljoen ‘Zondag’. Rond 12.00 uur zijn we weer terug en is er een tafel voor ons gereserveerd waar de liefhebbers nog koffie/thee kunnen drinken. Misschien blijf je wel lunchen op deze heerlijke Pinksterdag.

De rondleiding is gratis. Er is wel een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven. Tijdens het koffiedrinken kunnen er nog fotoboeken bekeken worden van het Noorderplantsoen. Deze foto’s worden gemaakt door Janny.

Informatie: jannygiezen@gmail.com

26/04/2019

Het Terras van het Groninger Lied

Zaterdag 13:00-18:00

Relaxed luisteren naar Groninger muziek op ons mooie terras aan het water, onder genot van een hapje en drankje.

Live & plaatjes
13.00 - 18.00 uur aan de Spilsluizen 9

26/04/2019

FamiliePlein de Ossenmarkt

Zaterdag 13:00-19:00

Aanstaande Koningsdag wordt de Ossenmarkt weer omgetoverd tot het gezellige ‘FamiliePlein’. Dit plein is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, er is héél veel gezelligheid. Het FamiliePlein zal worden afgezet zodat kinderen veilig kunnen spelen en ouders onbezorgd kunnen genieten. Verschillende kinderactiviteiten zoals knutselen, midgetgolf, zeilles op het droge, klussen met hout en nog veel meer!

25/04/2019

Konningsnacht: BluesPlein de Ossenmarkt

vanaf ongeveer 19:30

Op Koningsnacht wordt de Ossenmarkt weer omgetoverd tot BluesPlein! Met The Sidekicks, The Veldman Brothers en Big Bo en dit jaar hebben we onze speciaalbierbar op het plein uitgebreid met nóg meer verschillende speciaalbieren!

13/04/2019

Open ateliers in Stad Groningen

Zondag 13:00-17:00

ontdek op bijzondere locaties verrassender kunst

 

Kunst en ateliers bekijken, op onvermoede plekken komen en onbekende dingen zien. Maar ook discussiëren met kunstenaars over hun werk en werkwijze, over hun kijk op de wereld en over hun manier om er een vorm aan te geven.

 

Heel veel bezoekers hebben tijdens de eerste open atelier middag een kijkje genomen in een 30 tal ruimtes, verspreid over de stad Groningen. Ze ontdekten dat Groningen een levendige kunstscene heeft waar op heel bijzondere locaties de meest bijzonder dingen ontstaan.

Die dingen moeten wel ontdekt worden en kunstenaars láten zich op deze middag graag ontdekken. De flyer met adressen roept wandelaars en fietser op om een eigen route te kiezen voor een persoonlijke ontdekkingstocht.

 

Na die frisse start in het najaar van 2018 komt er nu een vervolg in het voorjaar: op

zondagmiddag 14 april 2019 van 13:00-17:00 staan de deuren van een 30-tal ateliers open. Gratis natuurlijk!

 

16/03/2019

Verbraak & Van Bijnen

Zondag 15:00

In Proeflokaal 't Kantoor

1 / 1

Please reload

bottom of page