top of page

Energiecafé

Woensdag 19:00-20:30

07-01-2020

Voortaan niet meer in de Molleboon, die locatie is niet meer beschikbaar voor buurtactiviteiten.
We kunnen op 8 januari terecht in de consistoriekamer van de Nieuwe Kerk. De ingang is te vinden aan de zuidoostkant van de kerk, waar aan de overkant restaurant De Zevende Hemel zit. Vanaf 19:00 is de deur open en ben je daar welkom. We gaan die avond de energienota ontleden, en natuurlijk bespreken we vragen en suggesties van aanwezigen. De vorige keer bespraken we alle wetenswaardigheden over ledverlichting. Erg nuttig! We hopen dat we weer zinvolle en bruikbare informatie kunnen geven.

Energiecafé

Woensdag 19:00-20:30

10-09-2019

Na een zomerse rust hervatten wij het Energiecafé. Zoals gebruikelijk zijn wij er voor het uitwisselen van ervaringen, vragen en adviezen. Deze keer willen wij het energiecafé ook gebruiken voor de voorbereiding van de avond op 9 oktober. (zie de startpagina) We hebben bijvoorbeeld mensen nodig die willen helpen met het verspreiden van folders en of die posters op willen hangen bij hun thuis. Daarom hebben wij 11 september materialen mee en we hopen dat er genoeg mensen willen helpen met het verspreiden. Wil je wel helpen maar kan je er 11 september niet bij zijn laat het ons dan weten via hortusenergiek@gmail.com.

 

Het Energiecafé zal tot eind van het jaar in de Molleboon plaatsvinden, wat de locatie in 2020 wordt dat weten we nog niet.

 

De data voor 2019 zijn:

13 november

9 oktober (informatieavond in de Ebbingepoort)

11 december

Iedereen is welkom en neem gerust je buren mee.
Toegang is gratis, koffie/thee kost €1,00 per kop.

 

Festival van de Geest

Het FvdG staat dit jaar in het teken van ‘Groen Doen’. Het programma is breder dan wat wij met HortusEnergiek beogen, maar natuurlijk ontbreken wij niet op de Kunst- en Cultuurmarkt. We staan er met een kraam, te midden van de andere kramen. Je kunt ons hier vinden op zaterdag 14 september tussen 10:00-17:00. Kom gerust langs en maak kennis met ons. Leuk en gezellig, en misschien kunnen we je nog wat wijzer maken, of omgekeerd…

Energiecafé

Woensdag 19:00-20:30

11-06-2019

Het energiecafé wordt leuker en leuker. Elke keer meer bezoekers en boeiende en informatieve gesprekken.
A.s. woensdag is alweer de vijfde keer. Deze keer met een thema en een gast. Het verduurzamen van monumenten staat woensdag centraal. Als gast is Rowdey van Roggen aanwezig,werkzaam bij de gemeente Groningen als deskundige op het gebied van restauratie van monumenten. Rowdey zal vertellen over het verduurzamen van monumenten, en over de geboden en verboden op dit gebied. Hij zal ook graag ingaan op vragen van onze kant hierover. En we hopen dat er buurtbewoners zijn die al ervaring hebben opgedaan op dit terrein en deze ervaring die avond ook willen inbrengen.

Inmiddels zijn er offertes aangevraagd voor collectieve aanschaf en installatie van zonnepanelen. We hopen hier ook nog iets over te kunnen vertellen.

Iedereen is welkom en neem gerust je buren mee.
Toegang is gratis, koffie/thee kost €1,00 per kop.

Volgende energiebijeenkomst

Maandag 19:30

10-03-2019

Op 11 maart komen wij weer bij elkaar. We zullen dan uitwisselen wat er in de werkgroepen is gebeurd en hebben uiteraard aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en ervaringen van de aanwezigen. We hopen weer op een mooie opkomst. 


Ben je van plan om te komen? Laat het ons dan even weten vóór 25 februari. Dan kunnen we inschatten wat voor ruimte en hoeveel stoelen we nodig hebben en hoeveel koffie en thee  we moeten zetten. Mail even naar hortusenergiek@gmail.com. Het helpt ons.

Energiecafé

Woensdag 19:00

12-02-2019

Wij organiseren een Energiecafé op elke 2e woensdag van de maand. De gedachte hierbij is in een ongedwongen sfeer elkaar te ontmoeten en ideeën, suggesties, vragen, etc. uit te wisselen op het gebied van woningisolatie en verduurzaming. Wij zijn ons ervan bewust dat isolatie van woningen en verduurzaming van energie een langdurig proces zal zijn. Daarom lijkt het ons goed de gelegenheid te bieden om elkaar regelmatig te ontmoeten om weer ideeën en inspiratie op te doen. Onze ervaring is dat elke ontmoeting dit oplevert op dit moment. Bovendien is elkaar leren kennen bevorderlijk voor onderlinge samenwerking. Wij, Stieneke, Kees en Marianne, van de werkgroep organisatie en communicatie, zullen steeds aanwezig zijn. Je treft dus altijd wel iemand aan. En andere onderwerpen zijn niet verboden, het is tenslotte ook café!

Het Energiecafé is in buurtcafé de Molleboon, Nieuwe Ebbingestraat 117

Please reload

bottom of page