top of page
  • Algemeen

Buurtwandeling met de burgemeester


Op donderdag 12 november was de burgemeester op bezoek in het kader van zijn kennismaking met de stad. Een groepje van zes mensen, samengesteld door het bestuur van de bewonersvereniging, begeleidde hem. We verzamelden bij het Paleis waar Teun direct uitleg gaf over de nieuwbouw van het CIBOGA-terrein. De burgemeester bleek hier wel regelmatig te komen. Het Hortusgedeelte was hem minder bekend. Hier gaf Tijmen uitleg over mooie initiatieven in de wijk, zoals sociaal ondernemerschap van Elmer’s. Uitleg over de moestuin gaf Lotte Marijn en Marianne vertelde over de activiteiten in samenwerking met de Nieuwe Kerk. Terwijl we richting Hortustuin liepen gaf Piet Hein een college over de historie van de buurt, en in de Hortustuin vertelde hij hoe er gevochten is voor behoud van dit mooie stukje Hortusbuurt. Intussen had Gerrit in het hofje in de Kleine Rozenstraat iets verteld over de vele hofjes in de buurt. Verder wandelend spraken we onze verbazing uit over de stelling van de gemeenteraad dat het Noorderplantsoen ‘in balans’ zou zijn. De activiteiten van huisjesmelkers werden belicht door Tijmen en tot slot belichtten we de korte geschiedenis en succes van het buurtpand en onze vurige hoop op een vervolg. We hadden nog veel meer willen vertellen, maar de tijd was te kort.

Wij troffen een burgemeester met interesse in wat er gebeurt, die het contact met mensen zoekt, en die luistert. Kortom: iemand die verbinding maakt. Een aanwinst voor de stad.


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page