top of page
  • Stieneke Heerikhuizen

Tuinentocht


Op zondagmiddag 13 september meldden zich tot onze grote verrassing bijna 60 mensen voor de hernieuwde tuinentocht door onze buurt. Na een korte inleiding in de Nieuwe Kerk gingen de deelnemers in drie groepjes op pad, om langs een verschillende route alle tuinen te bezoeken. Er waren zeven tuinen opgenomen in de route: twee hofjestuinen, de moestuin HortusHof en vier privé-tuinen. De ontvangst in alle tuinen was geweldig. De tuineigenaren hadden zonder uitzondering hun best gedaan om hun tuin mooi in orde te maken en om een leuk verhaal te vertellen. In sommige tuinen werden de deelnemers ook nog onthaald op allerlei (zelfgemaakte) heerlijkheden. Voor alle deelnemers eindigde de route in een moderne Hofjestuin in het Ebbingekwartier met een drankje (van de bewonersorganisatie) en een hapje (van de bewoners).

Hoewel veel tuineigenaren van te voren meldden dat hun tuin in september niet op z’n mooist was, viel er toch veel te genieten in de tuinen. Maar minstens zoveel genoten de deelnemers van de onverwachte plekjes waar ze terecht kwamen en van de huizen waar ze een kijkje konden nemen. Aan het einde van de middag was vrijwel iedereen het er over eens dat dit een heerlijke middag was, die een herhaling verdient. Oproep Tuinentocht 2016 Volgend jaar weer een Tuinentocht? Voor ons hangt dat er vanaf of zich nieuwe tuineigenaren melden. Wij roepen daarom hierbij tuineigenaren, die hun tuin of tuintje willen laten zien, op om zich te melden bij bestuur@hortusbuurt.nl . Mochten zich voldoende nieuwe tuineigenaren aanmelden, dan zijn wij van plan de Tuinentocht te houden in juni 2016.


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page