top of page
  • Algemeen

Zaterdag 4 juni: Wolmarkt en Schaapscheerdersdag in het Noorderplantoen


De ruim driehonderd stadsschapen die momenteel in de stad de taluds en bermen kort houden, worden op zaterdag 4 juni geschoren van 9:30 tot 16:30 uur tijdens de Wolmarkt en Schaapscheerdersdag in het Noorderplantsoen. Dit vindt plaats op het hondenveld bij de Oranjesingel.

De stadsschapen worden geschoren met een scheermachine. Ook is te zien hoe dat vroeger ging toen schapen met de schaar werden geknipt. Net als voorgaande jaren is er een kleine markt met diverse wol- en textielproducten en is er schapenkaas te koop. Ook is er informatie te vinden over spinnen en kaarden en worden er workshops vilten en spinnen georganiseerd. Bezoekers kunnen vachten voor een gift meenemen. De opbrengst gaat weer naar een goed doel: ‘De Nacht van de Vluchteling’.

De gemeente Groningen zet al acht jaar schapen in bij het op een natuurvriendelijke manier kort houden van bermen en andere groengebieden in de stad. Met hun hoeven verbeteren schapen de structuur van de bodem zodat nieuwe zaden kunnen kiemen en de beplanting meer variatie gaat vertonen. Omdat de schapen zaden meedragen in hun vacht verspreiden ze allerlei plantensoorten. De Stadskudde graast van april tot en met september in de stad.

Foto: focusgroningen


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page