top of page
  • Algemeen

ImproWeerwolven 'Barrage de Réveille' in De Bovenkamer van Groningen


Op zaterdag 25 juni vindt de derde editie in Groningen plaats van ImproWeerwolven. De eerste twee spannende en uitverkochte voorstellingen speelden zich af in de Middeleeuwen. Dit keer speelt het verhaal zich af in de pruikentijd: Barrage de Réveille, zo heette Wakkerdam in die tijd!

ImproWeerwolven is een combinatie van improvisatietheater en het populaire spel Weerwolven van Wakkerdam van 999 Games. In dit spel wordt de rust in het dorpje Wakkerdam wreed verstoord door enkele weerwolven. Spelers kunnen zowel dorpeling als weerwolf zijn en doel van het spel is om de andere soort uit te schakelen. In deze theatervoorstelling wordt een verhaal geïmproviseerd waarin de dorpelingen samen met het publiek proberen de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen? Het publiek heeft het laatste woord en beslist wie terecht wordt gesteld. Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is.

ImproWeerwolven werd in 2010 voor het eerst gespeeld in Amsterdam en daarna meerdere malen uitgevoerd in diverse steden in Nederland en België. De Groningse première was vorig seizoen al vlot uitverkocht. Vandaar nu de ‘sequel’! Ulteam, de Groningse vereniging voor improvisatietheater, speelde de afgelopen jaren al meerdere speciale improvisatievoorstellingen, waaronder Once upon a Table op Noorderzon 2014. Deze unieke voorstelling brengt Ulteam op een unieke locatie.

De Bovenkamer van Groningen, de monumentale watertoren aan de Noorderbinnensingel, is vorig jaar na een renovatie geopend als bijzondere locatie voor voorstellingen en bijeenkomsten ‘op hoog niveau’. Door de opzet van de zaal komen spel en publieksinteractie goed tot hun recht.

Informatie

Wat: ImproWeerwolven – Barrage de Réveille, theatervoorstelling door Ulteam

Wanneer: zaterdag 25 juni, 20:30 uur

Waar: De Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14, Groningen

Kosten: € 8,-

Zie ook

www.improweerwolven.nl

www.debovenkamervangroningen.nl


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page