top of page
  • Algemeen

Grote demonstratie-optocht: Groningen Fossielvrij! Kolencentrale Dicht!


De Klimaattop in Parijs vraagt van ons drastische wijzigingen in onze energieconsumptie en -productie en in onze grondstoffenverspillende economie.

Die wijzigingen zijn des te meer nodig nu de rechter Urgenda gelijk gegeven heeft dat NL haast moet maken met de overgang naar duurzame energieopwekking.

Het vraagt om aanpassingen van het huidige klimaatakkoord.

Wordt het een algemene kolenexit en dus ook sluiting van de kolencentrale in de Eemshaven? Dit najaar zal minister Kamp hierover besluiten.

Stop de immense CO2-uitstoot, de uitstoot van ziekmakend fijnstof en zware metalen als kwik! Geen bloedkolen uit Columbia. En ook geen biomassa-bijstook of CO2-opslag in lege gasvelden. We willen een schoon Groningen met duurzaam opgewekte energie.

Kom met zoveel mogelijk mensen om nu uw stem te laten horen tijdens onze Grote demonstratie-optocht!

Datum:

zaterdag 18 juni

Tijd:

Van 11:30-13:00

Locatie:

Verzamelen bij het Provinciehuis, Martinikerkhof, Groningen

Kom in rode kleding of met rode accenten: hiermee onderstrepen we het einde van het fossiele- en het kolentijdperk!

Neem zoveel mogelijk spandoeken, toeters en bellen mee! Onderteken oproepkaart aan minister Kamp en de stroomwisselkaart. Met trommels van Rhytms of Resistance.

Aansluitend aan de demonstratie is er in het Heerenhuis een debat georganiseerd genaamd 'Wat betekent de uitkomst van de klimaattop voor het noorden?'. Deze is van 14:00-16:30. Inloop vanaf 13:30.


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page