top of page
  • Door: RTV Noord

Student Hotel in Stad opent de deuren


Foto: Iris Verhoeven RTV Noord

Het Student Hotel in de Stad is vrijdag geopend. Het hotel telt 365 kamers, verdeeld over negen verdiepingen.

Het Student Hotel is een hybride concept waar zowel studenten en 'gewone' gasten kunnen verblijven. Tachtig procent van de kamers is bedoeld voor studenten. Twaalf maanden Voor een verblijf van twaalf maanden moeten ze wel in de buidel tasten: voor 635 euro per maand heb je een kamer. Daarvoor krijgen de gasten wel wat extraatjes terug. Zo kunnen ze gebruik maken van een fiets en wordt de kamer één keer per week schoongemaakt. Omdat het een hotel is geldt de horecawetgeving, daarom kunnen studenten maximaal twaalf maanden in het hotel verblijven. Aanwezigen bij de opening reageren enthousiast. 'Supergaaf. Als ik zelf student was, zou ik hier ook komen wonen', zegt Renee Ikink. Feestelijke opening Haar enthousiasme wordt kennelijk gedeeld door de studenten; het grootste deel van de studentenkamers is al verhuurd voor de maand september, wanneer het collegejaar begint. Dan is ook de feestelijke opening van het Student Hotel.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page