top of page
  • Tijmen van Rooijen

Evenementen


Groningen is tot evenementenstad 2015 uitgeroepen en deze trend zet zich voort, wat ook in onze buurt te merken is.

Van 3 t/m 5 juni had je het foodtruck festival 'De Culinaire Verleiding' op het Ebbingekwartierterrein, van 16 t/m 18 september komt 'Rrrollend Groningen' naar de Ossenmarkt en van 1 t/m 3 juli hebben we het 'Lepeltje Lepeltje' festival gehad. Over dat laatste is in de buurt nogal gesproken. Het positieve kamp sprak van een sprookjesachtige locatie met culinaire hoogstandjes in een heerlijk ontspannen sfeer, terwijl de tegenstanders het hadden over een luidruchtig snackfestijn wat niet thuishoort naast een kerk. Het voormalig kerkhof van de Nieuwe Kerk, aangewezen als pronkjuweel (pronkjewail) en naast een stiltecentrum lijkt inderdaad een bijzondere keuze. Vanuit een enquête, gehouden voor de direct omwonenden van de Nieuwe Kerk in samenwerking met HortusEbbinge, kwam naar voren dat 63% tegen en 35% voor was. Tijdens een vergadering waar de vereniging dit ter sprake bracht, gaf de gemeente aan dat zij de vele aanvragen voor festivals zo veel mogelijk door de stad wilde spreiden, waardoor ze nieuwe locaties nodig had. Het Nieuwe Kerkhof zou daarin hooguit 1 à 2 keer per jaar gebruikt worden. Met zorg voor de omgeving en natuur en een nabespreking/evaluatie, waar omwonenden en de buurt vertegenwoordigd door bewonersorganisatie HortusEbbinge bij zijn, zo beloofde de gemeente. De datum hiervan is nog onbekend en we houden u op de hoogte. Vindt u hier wat van? Vul dan onze poll in en/of heeft u iets wat wij de gemeente mee kunnen geven laat het ons dan weten via: hortusebbinge@gmail.com. Wordt vervolgd...


21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page