top of page
  • Tijmen

Fietsstickerproject/Project vrije trottoir doorloop


Enige tijd geleden hadden Lotte-Marijn en ondergetekende een ontmoeting met Willem van Althuis, student en winnaar van de prijsvraag uitgeschreven door de Fietsersbond over fietsoverlast: “Battling Bikes”.

Zijn idee is om stickers met een persoonlijke boodschap, die ook meteen een alternatief biedt, te plakken op fietsen die overlast geven. Al tijdens dat eerste gesprek ging het over implementatie in onze buurt. Omdat fietsen, en zeker het parkeren ervan, een “hot topic” is en Groningen zichzelf ook profileert als Fietsstad. Geïnspireerd geraakt hebben wij het idee onder de aandacht van onze medebestuurders gebracht, van wie we meteen bijval kregen. Enige kanttekening is dat het geen agressie mag oproepen of schade aan de fiets mag opleveren. Zo besloten we om de stickers op het zadel te plakken. Een suggestie van zadeldekjes haalde het nipt niet omdat dit teveel het belonen van “fout” gedrag zou kunnen stimuleren.

Als pilot gaan we op drie plekken in de buurt “plakken”. Waar? Dat houden we geheim tot we de uitkomsten van deze pilot hebben. Houd je zadel in de gaten ;-) Geïnteresseerden in een eventueel vervolg kunnen zich opgeven via: hortusebbinge@gmail.com.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page