top of page
  • Algemeen

Symfonieorkest De Harmonie speelt in de Nieuwe Kerk


Op o.a. zaterdag 19 november om 20:15 geeft het symfonieorkest De Harmonie een concert in de Nieuwe Kerk. Op het programma staat zeer gevarieerde muziek. Het orkest uit de Stad Groningen vierde in 2014 zijn veertigjarig jubileum en staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Gerard Wiarda.

Het concert wordt geopend met de 32ste symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. In deze slechts zo’n 10 minuten durende symfonie weet de geniale Oostenrijker toch drie frisse delen te verwerken. Door de compactheid van de zelden uitgevoerde compositie lijkt het wel een ouverture.

Het schitterende klarinetconcert uit 1921 van de Ier Charles Villiers Stanford wordt ook niet vaak uitgevoerd, maar kan zeker tippen aan dat van Mozart. Soliste is de uit Winsum afkomstige klarinettiste Gerbrich Meijer. Met een cum laude afgeronde vooropleiding studeert zij nu aan het conservatorium van Kopenhagen. In 2011 en in 2012 behaalde ze een eerste prijs op het Prinses Christina Concours Regionaal in Groningen. Gerbrich soleerde onder andere in Delft op het kamermuziekfestival van Liza Ferschtmann, op het Grachtenfestival van Amsterdam, zij was op tournee met de Classic Express in Zwitserland en werd uitgenodigd om voor het NTIO concerten te geven in Taiwan

Het concert wordt afgesloten met de vierde symfonie van Franz Schubert, ook wel de Tragische genoemd. Al op zijn 19de (in 1816) voltooide hij dit werk, dat al erg aan zijn negende symfonie, de Grote Symfonie, doet denken.

Overige concertdata:

Zondag 13 november 15.00 uur Roden, kerk Op de Helte.

Vrijdag 18 november 20.15 uur Loppersum, Petrus en Pauluskerk.

Kaarten:

Voorverkoop: € 14,- via de website www.deharmoniesite.nl

Aan de zaal: € 16,50

12 t/m 24 jaar en studenten: € 11,50

Tot 12 jaar: gratis


30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page