top of page
  • Algemeen

Stadsstrand wordt twee keer zo groot


Goed nieuws voor zonaanbidders en waterratten: het stadsstrand in het Ebbingekwartier in Groningen wordt twee keer zo groot.

De oppervlakte van het strand wordt komende weken verdubbeld. Uiteindelijk is het strand dan zo’n 1000 vierkante meter groot. Die ‘beachy sfeer’ wordt nog verder versterkt door de komst van picknicktafels, statafels en een afscheiding van rieten matten. Daarnaast zijn er plannen voor allerlei evenementen als vintage- en zomermarkten en beachvolleybalwedstrijden. Zowel zwemlief- als zonliefhebbers zijn bij het stadsstrand op de juiste plek. De waterkwaliteit is er ‘top’, en het zand dat komende weken wordt aangevoerd is niet zomaar zand maar comfortabel strandzand. De opening van het extra grote strand is op vrijdag 26 mei.


26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page