top of page
  • Algemeen

De Molleboon, buurtcafé en buurtpand


John en Tanja Meijer uit de Grote Appelstraat zijn onlangs in het pand van voormalig café de Boer aan de Nieuwe Ebbingestraat 117 een nostalgisch café begonnen. Nostalgisch, omdat John een verzamelaar is van oude reclame uit de Stad en omgeving. Hiervoor werd het huis te klein en aangezien Tanja de arbeidsmarkt weer op wilde, is besloten tot de start van de Molleboon, overigens de bijnaam voor een Stadjer. De Molleboon is een buurtcafé voor jong en oud waar iedereen welkom is, uit de buurt en van daarbuiten. Geopend op vrijdag van 13.00-23.30 en op zaterdag en zondag van 13.00-19.00 uur. Bij mooi weer kan er ook gebruik worden gemaakt van het terras. De Molleboon wil graag de huiskamer van de buurt zijn en in overleg met buurtgenoten diverse activiteiten organiseren. Hierover kun je contact opnemen met Johnny en Tanja. Er werd door Tanja al snel een link gelegd met de bewonersorganisatie HortusEbbinge. Zij is hier al bij betrokken doordat zij de Kop d'r Veur bezorgt. Omdat De Molleboon doordeweeks beschikbaar is leent het zich uitstekend als buurtpand. Daarom is tussen bewonersorganisatie HortusEbbinge en Johnny en Tanja afgesproken om elke maandag, dinsdag en woensdag vanuit deze locatie activiteiten te gaan organiseren voor de buurt. Zo is er al gestart met een buurtavond. Elke woensdag van 19.30-23.30 uur is er de mogelijkheid deel te nemen aan diverse spelletjes zoals kaarten, sjoelen, dobbelen of anders wat. Uiteraard kun je ook gewoon gezellig komen kletsen met andere bezoekers. Wij zijn bij dit alles wel afhankelijk van ideeën van jullie kant om dingen te organiseren. We zouden bijvoorbeeld eens per maand kunnen klaverjassen op de maandagavond. Maar aanstaande woensdagavond zijn jullie sowieso welkom en zullen de sjoelbakken in ieder geval weer klaar staan!


285 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page