top of page
  • Algemeen

Theo van Egeraat met BREASTTAKING PICTURES in Galerie H200


Theo van Egeraat exposeert van 3 t/m 24 juni 2017 in GalerieH200 in Groningen.

Breasttaking Pictures bestaat uit een selectie van werken uit de serie Gaia waarvan de eerste is ontstaan in 1985 en die telkens -met tussenpozen- werd uitgebreid.

Gaia -de aarde als gevend principe- is al lange tijd een hoofdthema in het werk van Theo van Egeraat (1947). De aarde als gevend en de mens als (in)nemend principe. Centraal daarin staat de analogie met de moederborst.

De theoriën van Lovelock (Gaia-thorie 1969) en Zoeteman (Gaiasofie 1989) vormen voor hem een bron van inspiratie: hoe gaan we om met wereld, met de aarde, met al wat het systeem ons te bieden heeft. De aarde als zelfregulerend systeem.

Je kan het divers interpreteren: geven-nemen, oorzaak-gevolg, voeden-vergiftigen, religie-oorlog. Of: op welke wijze ge- of misbruiken we wat de aarde ons biedt? Zijn we gulzig, matig, hebberig, meedogenloos, genereus, empathisch .......?

We doen vaak of die aarde van ons is en denken niet verder dan onze hebzucht groot is. Ons handelen en denken wordt grotendeels overschaduwd door andere zaken die we belangrijk vinden. De mens staat vaak centraal en niet de planeet die we tijdelijk bewonen.

Veel werk van Theo van Egeraat spitst zich toe op deze problematiek.

zie ook: www.theoart.nl.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdagmiddag 3 juni om 16.00 uur

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag, 13 tot 17 uur en op afspraak via www.studioh200.nl


41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page