top of page
  • Algemeen

Nieuw: elk stadsdeel krijgt eigen nieuwsbrief van gemeente


De gemeente gaat Stadjers vanaf deze week per nieuwsbrief informeren over wat er speelt in hun wijk en woonomgeving.

Wekelijks verschijnen er vijf van deze nieuwsbrieven, één voor elk stadsdeel. De eerste editie van Stadsnieuws West, Stadsnieuws Oost, Stadsnieuws Zuid, Stadsnieuws Oude Wijken en Stadsnieuws Centrum verschijnt vrijdag 8 september. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf wordt met de digitale nieuwsbrieven de berichtgeving beter afgestemd op de Stadjers. “Niemand is geïnteresseerd in rioleringswerkzaamheden aan de andere kant van de stad, je wilt weten wat er in je eigen omgeving speelt. E-mail is goedkoop en vrijwel iedereen heeft het." Gerichte communicatie Het gaat volgens hem in principe om korte, zakelijke berichten waar wijkbewoners direct iets aan hebben: wegwerkzaamheden, buurtinitiatieven, inspraakavonden, grote bouwprojecten en wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening. Veel berichten verwijzen door naar de gemeentelijke website. Volgens de gemeente komen de nieuwsbrieven tegemoet aan de vraag van burgers om gerichte communicatie. Te vaak voelden burgers zich overvallen door ontwikkelingen in de stad, aldus de gemeente. De Stadsnieuws-edities moeten daar verandering in gaan brengen. De gemeente blijft daarnaast andere communicatiekanalen inzetten, zoals Facebook, Twitter en de Stadsberichten in de Gezinsbode. Aanmelden Om de nieuwsbrieven te ontvangen moeten inwoners zichzelf aanmelden. Dat kan eenvoudig via de gemeentesite: nieuwsbrief. Later dit jaar wordt een campagne gevoerd om zoveel mogelijk abonnees te werven. De gemeente hoopt op termijn zo’n 10% van de bevolking te bereiken via het e-mailkanaal. “In steden als Utrecht en Amsterdam lukt dat ook, dus waarom niet in Groningen”, aldus wethouder van der Schaaf.


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page