top of page
  • Algemeen

Cursus Tuininrichting: weinig doen, veel groen!


Groningen groeit; her en der springen nieuwbouwwijken de grond uit. De nieuwe woningen zijn vaak voorzien van een eigen tuin, die straks door de nieuwe bewoners ingevuld kan worden. Om te voorkomen dat deze tuinen in tegeltuinen veranderen – wat nadelig is voor afwatering, en hittestress versterkt – kunnen nieuwe bewoners binnenkort een laagdrempelige, vierdelige cursus Tuininrichting volgen. Groene vingers niet vereist.

Je nieuwe huis is bijna klaar! Fantastisch, de grote verhuizing kan beginnen. Nu de buitenste schil klaar is, is het tijd om van je nieuwe woning een comfortabel thuis te maken. Zodra alles binnenshuis gesetteld is, richten de meeste mensen hun blik naar buiten. Wat moeten we doen met die tuin?

De cursus Tuininrichting biedt hierbij hulp, en na het volgen van deze korte cursus heb je zelf een compleet tuinplan om een mooie, kleur- en natuurrijke tuin in te richten, die weinig tijd kost in onderhoud.

Cursus informatie De cursus duurt slechts vier avonden en start op 26 september. De daaropvolgende cursusavonden zijn op 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober. De cursus start om half 8 en is om half 10 afgelopen. De volgende thema’s zullen aan bod komen:

  • Het hele jaar bloei

  • Toepassen van beplanting om dieren - zoals vlinders en vogels - in de tuin te lokken

  • Gebruik van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld voor het maken van de erfgrens

  • Hergebruik van materialen

  • Het afkoppelen van hemelwater en water in de tuin

  • De gevolgen van verharding

  • Onderhoud van de tuin

  • Informatie over groene daken

Alle info op een rij: Data: dinsdag 26 september, 3 + 10 + 17 oktober van half 8 tot half 10 Locatie: Oosterhamrikkade 119 te Groningen Kosten: € 75,00 inclusief consumptie Aantal deelnemers: Minimaal 10, maximaal 15

Opgeven kan via de website van De Korenbloem Tuinen


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page