top of page
  • Algemeen

Slagerij Patrick: stadse slager haalt 14 keer goud!


Groningen – Slagerij Patrick heeft onlangs meegedaan aan de Noordelijke slagersvakwedstrijden voor worst maken en heeft daarmee maar liefst veertien keer een GOUDEN bekroning behaald. De oorkondes en juryrapporten zijn maandag 2 oktober jl. in ontvangst genomen tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle.

Fantastisch regionaal vlees, uitgebalanceerde kruiden en passie voor het vak zijn de ingrediënten van worsten die de perfectie benaderen. Dat bleek ook tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie. De deskundige jury lettende op smaak, geur, kleur, structuur en uiterlijk van de worstsoorten, heeft Slagerij Patrick daarmee maar liefst veertien oorkondes toegekend. De droge worsten van Slagerij Patrick gooien vooral hoge ogen bij de vakjury. De welbekende Groninger droge worst met kruidnagel haalde de hoogste beoordeling; ‘Goud met ster ‘. Ook de minder bekende droge worstsoorten worden door de jury gewaardeerd met maar liefst 100 punten.

Ouderwets lekker Deze bekroningen betekenen voor slagerij Patrick erg veel, het slagersambacht zit in de familie. De ambachtelijke wijze waarop de worsten worden gemaakt gebeurt evenals grootvader dat 60 jaar geleden al deed, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Een voorbeeld hiervan is de leverworst in échte darm met grove stukken lever, maar ook de bloedworst met stroop en rozijnen.

Verstand van worst Dat slager Patrick verstand heeft van worst blijkt uit het feit dat de strenge vakjury de ingezonden worsten heeft weten te waarderen. ‘Goud ‘ (97-99 punten) werd gescoord op de Groninger -, Boeren- en Hausmacher leverworst, Bloedworst (gezoet), Paardenworst, Gehaktballen, Peper- en Brunswijcker metworst. ‘Goud met ster ‘ (100 punten) werd gescoord op de Groninger droge worst, Drentse droge worst, Spaanse droge worst, Hongaarse Salami, Knoflook droge worst en Mediterraanse droge worst.


32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page