top of page
  • Algemeen

Opening watertappunt Noorderplantsoen


Wij willen u op 18 april 2018 van harte uitnodigen bij de opening van het drinkwaterpunt in het Noorderplantsoen. Wij willen dit vieren, mede omdat iedere keer als er in Nederland een drinkwaterpunt van de organisatie jointhepipe wordt geplaatst, er in ontwikkelingslanden ook een tappunt geplaatst.

Door de plaatsing en opening van de tappunten in het Noorderplantsoen worden er in de hoofdstad van de Democratisch Republiek van Congo ook tappunten geplaatst. De stichting UMHA, een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie uit Groningen, zorgt dat dit tappunt geplaatst wordt. De Gronings-Afrikaanse projectleider van stichting UMHA reist af naar Congo en zorgt dat het tappunt naar de juiste plek wordt vervoerd en daar wordt aangesloten. We hebben hier al eerder een tappunt mogen plaatsen. Zo krijgen de mensen en kinderen in Afrika ook toegang tot drinkwater. Dat is daar zeker niet vanzelfsprekend. Er sterven nog steeds heel veel mensen aan de gevolgen van vervuild drinkwater en slechte hygiënische omstandigheden.

Daar doen we iets aan. Wij hebben als stichting UMHA al vele drinkbussen uitgedeeld in Afrika. Drinken uit je eigen drinkbus vermindert hygiëne-risico's aanzienlijk. Ook is er hierdoor veel minder afval van wegwerpzakjes en wegwerpflesjes. Bij de opening in het Noorderplantsoen zullen we aan kinderen een eigen drinkbus uitdelen, om bewustzijn te kweken dat hier in Groningen veilig drinkwater gewoon uit de kraan komt. Op is op. Neem eventueel uw eigen drinkflessen mee. We drinken kraanwater en dat mag gevierd worden!

De opening van het drinkwaterpunt, bij het basketbalveld vlakbij de vestiging van de Nassauschool, zal met Afrikaanse muziek worden ingeluid. Ook zal de gerestaureerde, muziekmakende attractie "het voet-carillon" weer worden heropend. Bij mooi weer worden aan de kinderen waterijsjes uitgedeeld. Ook wordt de lokale pers uitgenodigd. Deze zal eventueel ook foto's willen maken.

Wij hopen van harte dat u en uw kinderen een kijkje komen nemen bij de opening! Deze vindt plaats om 15:00 op woensdag 18 april 2018, achter het basketbalveld bij de Oranjesingel (vanaf de Nassauschool gezien).


36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page