top of page
  • Algemeen

ZorgSamenBuurt organiseert bijeenkomst over groene energie voor de buurt


Beste mensen,

Een tijdje geleden stuurden wij een schrijven rond over plannen van ons met betrekking tot groene energie in onze buurt. We stuurden dit alleen naar alle mensen die ooit interesse hebben getoond in de ZorgSamenBuurt. Een tiental mensen reageerde positief op onze vraag wie interesse heeft en mee wil doen. Daarna is het stil geworden van onze kant. Pogingen om met Grunneger Power in gesprek te komen liepen op niets uit, wij hadden daardoor weinig te melden. Grunneger Power raadde ons wel aan ons licht op te steken bij onze buren, de Noorderplantsoenbuurt. Daar zijn al aardig wat zaken ontwikkeld in het kader van verduurzaming van de buurt. Een gesprek met een vertegenwoordiger van die buurt heeft eindelijk onlangs plaats gevonden.

Inmiddels is er ook veel informatie te vinden, o.a. op een website van de gemeente, over wat je allemaal zelf kunt doen aan woningverbetering om je energieverbruik te verminderen en te verduurzamen. En door het gasbesluìt van de regering gaan gemeentes ook aan het werk om in hun gemeente maatregelen te treffen. Je kunt besluiten daar op te wachten, maar je kunt ook besluiten wat pro-actiever te zijn en zelf vast te doen wat je kunt. Wij als ZorgSamen-kartrekkers kiezen voor dat laatste. Maar, we realiseren ons dat we dat niet in ons eentje kunnen. We hebben meer mensen nodig, en ook mensen met een andere achtergrond dan wij als kartrekkers samen hebben.

Omdat dit initiatief breder is dan ons oorspronkelijke idee bij de ZorgSamenBuurt, delen wij onze ervaringen tot nu toe graag in een bijeenkomst met iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wij vertellen dan graag wat wij geleerd hebben van het gesprek met de Noorderplantsoenbuurt. Wij willen op die bijeenkomst kijken of we onze kartrekkersgroep kunnen verbreden. Die nieuwe groep zou dan als eerste stap een plan kunnen maken en prioriteiten kunnen stellen. Voorbeeldmateriaal uit de Noorderplantsoenbuurt is aanwezig, dat scheelt al!

Wanneer: dinsdag 2 oktober

Tijd: 20.00-21.30 uur

Plaats: Buurtcafé de Molleboon, Nwe Ebbingestraat 117

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Ken je ook nog buurtgenoten die interesse hebben, neem ze vooral mee. Kan je zelf niet, laat het vooral ook anderen weten! Hoe meer betrokkenen, al dan niet met eigen zonnepanelen op

het dak, hoe groter de kans dat we de benodigde stappen kunnen zetten.

Hartelijke groeten,

Frans Tijsterman

Stieneke van Heerikhuìzen

Julia Swierstra

Marianne Goorhuis


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page