• Algemeen

Sint Martinus


Lampionnenoptocht; eerste editie!

Volksvermaken organiseert voor het eerst een Lampionnenoptocht op zaterdagmiddag 10 november 16.00 uur vanaf de Nieuwe Kerk naar de Martinikerk. In de optocht loopt Avanti Drumfanfare voorop, gevolgd door Sint Martinus te paard en daarachter veel kinderen met lampionnen van voederbieten en andere zelfgemaakte lampionnen. Aansluitend is de jaarlijkse lampionnenwedstrijd in de Martinikerk, rond 17.30 uur. Kom ook een gratis voederbiet halen! De voederbieten worden dit jaar uitgedeeld op zaterdag 27 oktober tussen 11.30 uur en 13.30 uur op de Vismarkt.

Wedstrijd

Maak van je voederbiet een echte 'pronkjewailn'! Alle kinderen die op zaterdag 10 november hun voederbietlampion laten zien, doen automatisch mee aan de wedstrijd. De bieten worden op zaterdag 27 oktober per boerenkar aangevoerd en begeleid door draaiorgelman Joris ten Have. We delen de voederbieten gratis uit aan de schooljeugd tussen 11.30 en 13.30 uur op de Vismarkt. Ook laten we zien hoe je een voederbiet moet uithollen en bewerken. Zie voor meer informatie de website van De Vereeniging voor Volksvermaken.


4 keer bekeken