top of page
  • Algemeen

Honden speel- en zwemplekken in het Noorderplantsoen


In het Noorderplantsoen is op het veldje en in de vijver achter restaurant Zondag al tientallen jaren een drukbezochte ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. Bewoners aan de Grachtstraat ondervinden hinder van deze plek. De Parkcommissie denkt een manier gevonden te hebben om deze overlast terug te dringen. Deze oplossing leggen wij graag aan u voor.

Wat is er tot nu toe gedaan? De toenemende populariteit van deze honden speel- en zwemplek leidt bij de bewoners van de Grachtstraat tot geluidsoverlast door blaffende honden. Om deze geluidsoverlast terug te dringen heeft de gemeente vorig jaar bij de oever een aantal struiken geplant. Deze nieuwe beplanting hielp niet bij het verminderen van de geluidsoverlast.

Oplossing Daarom is gezocht naar een oplossing waarbij omwonenden en andere gebruikers van het plantsoen zo min mogelijk overlast van blaffende honden ervaren. Een oplossing die ook acceptabel is voor honden en hondenbezitters.

Nieuwe plek Er zijn twee locaties gevonden die geschikt lijken: 1. de vijver bij het hondenspeelveld Oranjesingel en 2. de vijver bij de Noorderbuitensingel (zie kaartje). Met beperkte middelen kunnen deze twee plekken aantrekkelijk worden gemaakt voor honden om in en uit het water te komen. Hondenbezitters worden met borden geattendeerd op de nieuwe plekken waar honden kunnen spelen. En hen wordt gevraagd om hun hond niet meer achter het restaurant in het water te laten spelen. Als de nieuwe plekken goed bekend zijn onder hondenbezitters worden de borden weer weggehaald.

Spreiding Door het aanwijzen van twee speel- en zwemplekken op de honden-loslooproute wordt geluidsoverlast voor omwonenden over twee locaties verdeeld en daarmee beperkt. De nieuwe plekken liggen relatief ver van de woningen aan de Oranjesingel en de Noorderbuitensingel. Op beide plekken kunnen honden zowel in het water als op het speelveld samen spelen.

Reacties?

Bent u het niet met ons voorstel eens? Stuurt u dan zo spoedig mogelijk een mail naar donna.sleurink@groningen.nl, secretariaat van de Parkcommissie.

Parkcommissie Noorderplantsoen


78 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page