top of page
  • Algemeen

Seen!


Wie het kleine niet eert…

16 november-15 december 2018

Herma van der Borg en Eeke Kuiken hebben beide de vakopleiding van de Klassieke Academie in Groningen afgerond en zijn momenteel bezig met de Master I opleiding.

Het zijn zowel studiegenoten als goede vriendinnen.

In hun werk laten ze alledaagse voorwerpen zien waar je normaal gesproken vluchtig aan voorbij zou lopen. Maar door hun benadering worden die voorwerpen ineens wel de moeite waard om te bekijken.

Het werk van Eeke is te herkennen aan de losse toets en het grote gebaar waardoor het vrij en gedurfd over komt. Het werk van Herma is juist gedetailleerd en heel fijn geschilderd, waardoor het sterk realistisch wordt. Blow-up zorgt hier voor een verrassing effect.

Ondanks dit verschil in stijl, zorgen de composities en onderwerpen voor een eenheid.

Grote en veel kleine werken zorgen voor een afwisselende expositie en bieden misschien inspiratie tot interessante sinterklaas/kerst inkopen?

Geen vernissage of finissage maar een feestelijke midisage op vrijdag 30 november. Vanaf 15:00 staat een borrel en een hapje klaar.

GalerieH200, geopend op woensdag tot en met zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00.


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page