top of page
  • Algemeen

Kerstvoorstelling voor kinderen in de Nieuwe Kerk


Op kerstavond, maandag 24 december 2018, is de Nieuwe Kerk in Groningen heel even het toneel van een levende kerststal met een ezel. In twee voorstellingen wordt het kerstverhaal gespeeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kijk ook op www.nieuwekerkgroningen.nl.

Ds. Evert Jan Veldman: “Onze sfeervolle kinderkerstnachtdienst trekt jaarlijks de belangstelling van ruim 600 kinderen en hun (groot)ouders uit Stad en omgeving en wint nog steeds aan populariteit. Om niemand te hoeven teleurstellen geven we twee voorstellingen: één om 17.30 uur en één om 19.00 uur.” De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Amateurtoneel

De hoofdrol in de voorstelling is voor ezeltje Eppo. Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht. De scènes uit het eeuwenoude kerstverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Amateurtoneelspelers o.a uit de Hortusbuurt en leden van de Nieuwe Kerkgemeente vertolken de rollen van de stem van de ezel, de herders, de engelen en de wijzen. Ook Jozef en Maria en hun pasgeboren kindje Jezus ontbreken uiteraard niet.

Regie

De regie van de voorstelling is dit jaar in handen van Alexander Brands. Muziek speelt een belangrijk rol in de voorstelling. Een gelegenheidsorkest o.l.v. Marjolein de Goede begeleidt de kerstliedjes.

Wanneer: maandag 24 december 2018

Tijden: 17.30 tot 18.15 uur en 19.00 tot 19.45 uur

Plaats: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 in Groningen

Tekst: Ds. Evert Jan Veldman

Regie: Alexander Brands

Muziek: combo o.l.v. Marjolein de Goede

Kostuums: Eeke Brands e.a.

Met medewerking van: vele vrijwilligers uit de Hortusbuurt en de Nieuwe Kerkgemeente

* * * * *

Meer informatie: Désirée Bosch, tel. 050 – 5490594 of 06-25153132


14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page