• Algemeen

Help kinderen enthousiast te maken voor de Groninger orgels!


In de provincie Groningen staan veel bijzondere orgels van bekende orgelbouwers. Orgels staan bijna altijd in kerken, een gebouw waar de kinderen tegenwoordig minder vaak komen dan vroeger. Zo komen ze ook minder in aanraking met dit bijzondere instrument. Dit vinden wij jammer, want een kerkorgel is naast een bijzonder erfgoedobject ook onderdeel van ons lokale erfgoed in Groningen!

Als onderdeel van een nieuwe lesmethode die gegeven kan worden op alle basisscholen in de provincie Groningen, willen we twee Doe-Orgels naar Groningen halen. Hiervoor hebben wij uw hulp hard nodig!

Doe-Orgels voor Groningen

Met een Doe-Orgel kunnen kinderen een echt pijporgel zowel in elkaar zetten, als er op spelen! Door met elkaar een orgel zelf te bouwen, en vervolgens een echt groot orgel in eigen dorp of stad te bekijken, kunnen we kinderen enthousiast maken voor dit bijzondere instrument. Want waar anders dan op een orgel, kun je met je eigen handen en voeten een heel orkest nabootsen!

De historische orgels in Groningen staan klaar, het lesmateriaal en de vrijwilligers staan klaar. Nu nog de Doe-Orgels!

Voor de aanschaf van de twee Doe-Orgels is een crowdfundingactie gestart: www.voordekunst.nl

Met uw hulp kunnen kinderen in de hele provincie Groningen kennismaken met de Groninger orgels.


1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Beste Vrienden van de Nieuwe Kerk

Donderdag 2 juli om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) vindt een orgelconcert plaats in de Nieuwe Kerk, waar drie gerenommeerde organisten een fraai programma zullen presenteren op het magistrale Ti

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren

  • Facebook