top of page
  • Algemeen

Help kinderen enthousiast te maken voor de Groninger orgels!


In de provincie Groningen staan veel bijzondere orgels van bekende orgelbouwers. Orgels staan bijna altijd in kerken, een gebouw waar de kinderen tegenwoordig minder vaak komen dan vroeger. Zo komen ze ook minder in aanraking met dit bijzondere instrument. Dit vinden wij jammer, want een kerkorgel is naast een bijzonder erfgoedobject ook onderdeel van ons lokale erfgoed in Groningen!

Als onderdeel van een nieuwe lesmethode die gegeven kan worden op alle basisscholen in de provincie Groningen, willen we twee Doe-Orgels naar Groningen halen. Hiervoor hebben wij uw hulp hard nodig!

Doe-Orgels voor Groningen

Met een Doe-Orgel kunnen kinderen een echt pijporgel zowel in elkaar zetten, als er op spelen! Door met elkaar een orgel zelf te bouwen, en vervolgens een echt groot orgel in eigen dorp of stad te bekijken, kunnen we kinderen enthousiast maken voor dit bijzondere instrument. Want waar anders dan op een orgel, kun je met je eigen handen en voeten een heel orkest nabootsen!

De historische orgels in Groningen staan klaar, het lesmateriaal en de vrijwilligers staan klaar. Nu nog de Doe-Orgels!

Voor de aanschaf van de twee Doe-Orgels is een crowdfundingactie gestart: www.voordekunst.nl

Met uw hulp kunnen kinderen in de hele provincie Groningen kennismaken met de Groninger orgels.


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page