top of page
  • Algemeen

Nacht van Groningen


Op zaterdagavond 2 maart a.s. wordt voor de 18e keer het hardloopevenement “De Nacht van Groningen” georganiseerd. Het meest sfeervolle loopevenement van Groningen door de binnenstad en het Noorderplantsoen. Het evenement biedt verschillende afstanden voor alle lopers en omdat alle afstanden in het donker gelopen worden hangt er een bijzondere sfeer rondom het parcours. De start en finish zijn ook dit jaar op Ossenmarkt. Het parcours loopt dit jaar door de Oranjebuurt, de Plantsoenbuurt en het A-kwartier.

Goed om te weten is dat er vanaf 18.30 uur DJ met muziek op de Ossenmarkt te horen is, dat het parcours vanaf 19.30 uur zal worden afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de loop is het voor voetgangers en fietser mogelijk, zij het beperkter door de strook lopers, het parcours te kruizen. Vanaf ongeveer 23h00 zullen alle straten, na de doorkomst van de laatste lopers weer vrijgegeven worden.

De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

  • 20.00 uur 5 km

  • 21.00 uur 10 engelse mijl & halve marathon

  • 21.15 uur 10 km

Voor meer informatie over de Nacht van Groningen verwijzen wij u naar de website www.nachtvangroningen.nl. Een plattegrond met daarop het parcours is hier ook te vinden. We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Uiteraard bent u van harte welkom bij de Nacht van Groningen om te komen kijken of om mee te doen.


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page