top of page
  • Algemeen

De Italiaanse populieren in de oude Hortus worden gekapt


Op zaterdag 23 februari worden de twee Italiaanse populieren in de Oude Hortus gekapt.

De twee bomen staan in de Noordoostelijke hoek van de tuin. Buurtgenoten die dichtbij de kruising Noorderbinnensingel en Grote Kruisstraat wonen, hebben er vanaf hun balkon/tuin zicht op.

De bomen zijn onderzocht door een onafhankelijk bureau. Deze heeft geconstateerd dat de bomen zodanig zijn aangetast door schimmels dat de bomen uit veiligheidsoverwegingen gekapt moeten worden. Op zaterdag 2 maart worden de stobbes uitgegraven.

Het is bijzonder jammer dat de bomen weg moeten. De mensen die er zicht op hebben, hebben jarenlang genoten van hun bijzondere opgaande vorm en van het heen en weer gaan in de wind, vooral bij storm. Positief is dat er vervangende bomen op die plek geplant worden. Welke soort is nog niet bekend.

de buurtgenoten in de tuinwerkgroep: Fred, Martijn en Stieneke

Foto: Dit is een voorbeeld van Italiaanse populieren


47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page