top of page
  • Algemeen

De Italiaanse populieren in de oude Hortus worden gekapt


Op zaterdag 23 februari worden de twee Italiaanse populieren in de Oude Hortus gekapt.

De twee bomen staan in de Noordoostelijke hoek van de tuin. Buurtgenoten die dichtbij de kruising Noorderbinnensingel en Grote Kruisstraat wonen, hebben er vanaf hun balkon/tuin zicht op.

De bomen zijn onderzocht door een onafhankelijk bureau. Deze heeft geconstateerd dat de bomen zodanig zijn aangetast door schimmels dat de bomen uit veiligheidsoverwegingen gekapt moeten worden. Op zaterdag 2 maart worden de stobbes uitgegraven.

Het is bijzonder jammer dat de bomen weg moeten. De mensen die er zicht op hebben, hebben jarenlang genoten van hun bijzondere opgaande vorm en van het heen en weer gaan in de wind, vooral bij storm. Positief is dat er vervangende bomen op die plek geplant worden. Welke soort is nog niet bekend.

de buurtgenoten in de tuinwerkgroep: Fred, Martijn en Stieneke

Foto: Dit is een voorbeeld van Italiaanse populieren


47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page