top of page
  • Algemeen

Een nieuw huis: en nu de tuin nog...


Informatiebijeenkomst groene tuinen en daktuinen op 13 februari

Op woensdagavond 13 februari organiseren de gemeente Groningen, Operatie Steenbreek Groningen, de Korenbloem, tuinen met visie en Grunndak een informatieavond voor alle ‘nieuwbouwers’ in de gemeente Groningen. Tijdens deze bijeenkomst informeren de partijen over het inrichten van groene tuinen en daktuinen. Daarnaast komt ook inrichting van de groene inrichting van de buurt aan bod: welke wensen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden in de gemeente Groningen?

Bij alle inspanningen en alle keuzes die rondom een verhuizing naar een nieuwbouwwoning komen kijken, delft de tuin nog wel eens het onderspit. Om bewoners die een nieuwbouwwoning hebben gekocht tegemoet te komen wordt deze informatiebijeenkomst georganiseerd. Maar natuurlijk is iedereen met tuinkriebels welkom!

Waarom een groene tuin Tijdens de avond passeren de voordelen van een groene tuin de revue en welke waarde het toevoegt aan de leefomgeving. Deelnemers krijgen tips hoe zij zelf met weinig onderhoud toch een groene tuin kunt creëren. Daarnaast kunnen zij in gesprek over hun wensen voor de groene inrichting van de buurt.

Praktische informatie De bijeenkomst is op woensdagavond 13 februari in SWS de Meeroevers: Meeroeverslaan 312 te Meerstad. Opgave gewenst, bij Rixt van Gosliga: info@dekorenbloemtuinen.nl

Operatie Steenbreek Groningen

Het klimaat verandert. Steeds vaker krijgen we te maken met hoge temperaturen en regenbuien nemen in aantal toe en worden intenser. Het verstenen van tuinen, een trend in de afgelopen jaren en toename van bebouwing veroorzaken wateroverlast, verhoging van de temperatuur en achteruitgang van de biodiversiteit.Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudige oplossing om deze nadelige gevolgen aan te pakken.

Met een heel pakket aan acties, markten, kortingsregelingen en zelfs een eigen Groninger tv-serie GoudGroen (ook op YouTube!), enthousiasmeren de ambassadeurs van Operatie Steenbreek zoveel mogelijk Groningers voor het vergroenen van hun tuin. Kijk voor meer informatie op groningen.operatiesteenbreek.nl

Tegels eruit, tuin erin! Gemeente Groningen is actief als lid van Operatie Steenbreek: een landelijke campagne voor vergroening van tuinen, om zo de oprukkende ‘verstening’ van tuinen tegen te gaan. Onder het motto tegels eruit, tuin erin’, vinden door heel Nederland acties plaats.


30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page