top of page
  • Jacob Plas

NLdoet-klus ‘De Nieuwe Kerk weer spic en span!’


Ook dit jaar organiseert het Oranjefonds weer de actie NL-doet! Iedereen in Nederland kan dan een klus doen om te helpen. Al jarenlang doet de Nieuwe Kerk in Groningen mee aan NL-doet! Dit imposante en prachtige gebouw uit de 17e eeuw herbergt vele schatten, waaronder het vele originele houtsnijwerk. Eén en ander verdient vanzelfsprekend een goed onderhoud en een adequate verzorging. Dat geldt eveneens het omliggende terrein met vele, oude bomen, struiken, gras en vier toegangslanen. De werkzaamheden op 15 en 16 maart bestaan uit boenen, poetsen, vegen, stoffen, zuigen, opruimen en het buitenterrein ‘fatsoeneren’. Het houtsnijwerk wordt in de boenwas gezet, met speciaal daarvoor bestemd monumentenboenwas. Omdat de kosterswoning een andere bestemming heeft gekregen en geen woonfunctie meer heeft, is enig opknapwerk vereist. Datum: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 Tijd: 9:30 - 13:00 uur. Wil je ook je handen uit de mouwen steken op 15 of 16 maart: meld je dan aan voor de NLdoet-klus ‘De Nieuwe Kerk weer spic en span!’ via deze link.


25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page