top of page
  • Algemeen

Peter H Propstra: GESICHTER in GalerieH200 8 tot 30 maart


Tekenen als essentie…

Peter Propstra is tekenaar. De beweging van de hand, met krijtje, pen of potlood is voor hem essentieel. Hij werkt met inkt, pastel, kleurpotlood, collage en/of gemengde technieken. Zijn werk ontstaat vaak in serie, met onderwerpen uit de literatuur, muziek of kunstgeschiedenis.

Op de expositie laat hij een serie kleine tekeningen zien. Ze zijn zodanig naast en onder elkaar gezet dat er telkens een soort melancholieke maar ook geestige strip ontstaat. Het zijn tekeningen waarbij je de tijd kunt nemen om te mijmeren.

De grote werken op de expositie zijn eerder gezichten dan portretten, ontstaan als reactie op een schilderij of een foto. Ze zijn gemaakt in oliekrijt, soms met een zichtbaar handschrift, soms ook zijn er zoveel kleurlagen over elkaar gelegd dat de techniek van het tekenen bijna niet meer zichtbaar is.

Tenslotte zijn er nog de kleine objecten. Het zijn vrije associaties: Zoals in de kleine tekeningetjes worden er dingen die op het oog niks met elkaar te maken hebben met elkaar gecombineerd zodat er een heel nieuw voorwerp ontstaat, dat bij de toeschouwer hopelijk vervreemding oproept of verwondering met een glimlach.

Opening expositie: 8 maart om 16 uur, in aanwezigheid van de kunstenaar.


23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page