top of page
  • Uit het Stadsnieuws

Schop de grond in voor nieuw busknooppunt UMCG-Noord


Wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer verrichtte vrijdag 8 maart samen met gedeputeerde Fleur Gräper de starthandeling voor het nieuwe busknooppunt UMCG-Noord aan de Bloemsingel en de Oostersingel, bij de kruising met de W.A. Scholtenstraat. De gemeente is deze week begonnen met de werkzaamheden. Langs het busknooppunt UMCG Noord rijden over een jaar 750 bussen per dag en zullen naar schatting 10.000 reizigers dagelijks in- en uitstappen. De komende tijd worden er onder andere nieuwe bomen van ongeveer 16 meter hoog geplaatst. Er komen meer bomen terug dan er gekapt zijn. Vóór de zomer zijn er werkzaamheden aan bomen en riolering. Na de zomer gaat de gemeente het gebied opnieuw inrichten en bestraten. Kijk hier voor meer informatie.


57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page