top of page
  • Uit het Stadsnieuws

Schop de grond in voor nieuw busknooppunt UMCG-Noord


Wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer verrichtte vrijdag 8 maart samen met gedeputeerde Fleur Gräper de starthandeling voor het nieuwe busknooppunt UMCG-Noord aan de Bloemsingel en de Oostersingel, bij de kruising met de W.A. Scholtenstraat. De gemeente is deze week begonnen met de werkzaamheden. Langs het busknooppunt UMCG Noord rijden over een jaar 750 bussen per dag en zullen naar schatting 10.000 reizigers dagelijks in- en uitstappen. De komende tijd worden er onder andere nieuwe bomen van ongeveer 16 meter hoog geplaatst. Er komen meer bomen terug dan er gekapt zijn. Vóór de zomer zijn er werkzaamheden aan bomen en riolering. Na de zomer gaat de gemeente het gebied opnieuw inrichten en bestraten. Kijk hier voor meer informatie.


57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page