top of page
  • Persbericht gemeente

Geveltuinen ook dit jaar weer grote hit


Het is weer lente! En dat betekent: tijd voor geveltuin. Een geveltuin is een smal strookje grond voor de gevel van een huis. De gemeente verwijdert tegels en zand en levert tuinaarde. De bewoners kiezen de plantjes en onderhouden de tuin.

Laurens Stiekema van de gemeente Groningen helpt als ‘Mr. Geveltuin’ al 9 jaar inwoners en organisaties met het aanleggen van geveltuintjes. Laurens schat zo losjes in dat hij bij de aanleg van zo’n 7.5 km geveltuin geholpen heeft. ‘Reken maar uit; als we gemiddeld 250 geveltuinen per jaar aanleggen, dan komt dat vanaf 2010 neer op 2500 geveltuinen van gemiddeld 3 m2.’

Eén aanvraag per dag

Ook dit jaar is er veel animo. ‘Voor dit voorjaar hebben we al 70 aanmeldingen binnen. Op 1 maart zijn we gestart met de aanleg daarvan. Op dit moment komt er iedere dag minimaal één aanvraag binnen.’ Vorig jaar was met 600 aanvragen een recordjaar met de aanvraag van geveltuinen.

Bijzonder

De meest bijzondere geveltuin die Laurens ooit liet aanleggen was in de Oosterstraat. ‘Dat ging om 35 kleine geveltuintjes met klimplanten, resultaat van een mooie samenwerking tussen de ondernemersvereniging en de gemeente.’

Wil je weten of een geveltuin wat voor je is? Kijk hier


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page