top of page
  • Algemeen

Zaterdag 6 april lezing in de Nieuwe Kerk


Na de ledenvergadering (10:00) van Vrienden van de Nieuwe Kerk wordt er om 11:00 uur een lezing gehouden door Pieter Bootsma: 'Kerkinterieur van de Nieuwe Kerk, spiegel van de Groningse maatschappij in de 17e en 18e eeuw'

Deze lezing is voor alle belangstellenden toegankelijk.

Het laatste boek, dat van de hand van Regnerus Steensma (1937-2012) verscheen -'Protestantse kerken, hun pracht en kracht’- gaat over het kerkinterieur als belangrijke bron van geschiedschrijving en als een spiegel van de inrichting van de maatschappij. Wat is het verhaal dat het kerkinterieur van de Nieuwe Kerk ons vertelt, wat laat deze spiegel zien voor de inrichting van de Groningse maatschappij en waarin verschilt dat verhaal met dat wat het kerkinterieur van de oude Groningse dorpskerken vertelt?

Deze vragen staan centraal in de jaarlijkse lezing van de Vrienden van de Nieuwe Kerk.


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page