top of page
  • Uit het Stadsnieuws

Gemeente plant 23 moerascipressen bij busknooppunt aan Bloemsingel


Bij het nieuwe busknooppunt UMCG-Noord aan de Bloemsingel en de Oostersingel heeft de gemeente de eerste moerascipressen geplant. In totaal komen hier 23 van deze bladverliezende naaldbomen op een rij te staan. De bomen zijn nu ongeveer 16 meter hoog. De moerascipres (Metasequoia glyptostroboides) kan 35 meter hoog worden.

Aan de Kolendrift, de weg tussen de Bloemsingel en het Boterdiep, staan nu 15 leilindes. Deze bomen stonden eerst aan de overkant van de weg. Maar hier moesten ze plaats maken voor nieuwbouw van De Kunstwerf. Vóór de zomer wordt er in het gebied ook aan de riolering gewerkt. Na de zomer gaat de gemeente het gebied opnieuw inrichten en bestraten. Langs het busknooppunt UMCG Noord rijden over een jaar 750 bussen per dag en zullen naar schatting 10.000 reizigers dagelijks in- en uitstappen. Kijk voor meer informatie op onze website.


62 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page