top of page
  • Algemeen

MAPPING (the chaos) schilderijen van Inka Markowski in GalerieH200


Inka Markowski komt uit New Mexico (USA) en woont en werkt in Groningen. Het landschap is haar uitgangspunt. Niet het zichtbare, horizontale landschap, maar het landschap van de landkaart met zijn wegen, hoogtelijnen, rivieren en accentpunten.

Door de geschiedenis heen is er geprobeerd de chaotische wereld om ons heen te organiseren door middel van tabellen, diagrammen en kaarten. Deze hulpmiddelen hebben ons geholpen om onze omgeving beter te begrijpen en de uitgestrektheid van de wereld te kunnen bevatten.

Visueel zijn kaarten verzamelingen van overlappende lijnen, vormen en symbolen. Het is intrigerend te bedenken dat je naar een kaart kan kijken en dan weet waar de dingen zich ten opzichte van elkaar bevinden. En dat je dan nog steeds geen idee kan hebben hoe de plaats er daadwerkelijk uitziet.

Inka probeert deze ontkoppeling over te brengen door haar eigen landschappen op kaarten aan te brengen. Ze geniet van de omkering die ontstaat tijdens dit proces: in plaats van het landschap te gebruiken om kaarten te maken, gebruik ze de vormen in kaarten om nieuwe denkbeeldige formaties en landschappen te creëren.

MAPPING wordt geopend op vrijdag 5 april om 16:00. De expositie is tot en met 26 april te zien in galerieH200 op woensdag t/m zaterdagmiddag van 13:00-17:00.

Ook op zondag 14 april is de ruimte open in samenhang met de Open Atelier Route Stad Groningen (zie activiteitenpagina) Zij is dan zelf in de galerie aanwezig en bezig.

Website Inka Markowski


15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page