top of page
 • Algemeen

Orgelconcert door Jelte Hulzebos Nieuwe Kerk 23 juni 2019


Zondagmiddag 23 juni geeft Jelte Hulzebos een concert op het orgel van de Nieuwe Kerk met muziek van onder meer Krebs, C.Ph.E. Bach, Hindemith en Andriessen. Het gerestaureerde orgel klinkt als herboren, zeker onder handen en voeten van Hulzebos, die het orgel als vaste bespeler door en door kent. Kom luisteren!

Aanvang: 15:00

Toegang: € 10, –

Jelte Hulzebos studeerde orgel en klavecimbel aan het conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en Jacques Ogg. Hij behaalde voor orgel het Einddiploma Solospel ‘Cum Laude’ en zijn klavecimbelstudie sloot hij af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus. Hij verwierf het diploma Bachelor of Music voor orkestdirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens en het diploma Voortgezette studie orkestdirectie aan de Messiaenacademie, beide bij Tilo Lehmann. Als cantor-organist van de Nieuwe Kerk te Groningen is hij de vaste bespeler van het Timpe-orgel uit 1831 en geeft hij leiding aan de Cantorij van de Nieuwe Kerk.Sinds 1991 speelt hij een belangrijke rol in de organisatie en uitvoering van de maandelijkse cantatediensten in deze kerk. Daar voerde hij talrijke werken uit de zeventiende en achttiende eeuw uit, waaronder Bach’s Hohe Messe, de Johannes-Passion en het Weihnachtsoratorium.Jelte Hulzebos is dirigent van het Cantate Consort en het Gronings Kamerkoor. Naast zijn concerterende activiteiten als organist, klavecinist en dirigent doceert hij in dezelfde vakgebieden.Orgelopnamen verschenen op zijn eigen cd label Cambiata Records waaronder de veel geprezen cd, Scheidemann, Sweelinck, Tunder en Bach in de Martinikerk te Groningen.

www.jeltehulzebos.com

Programma

Johann Christian Kittel (1732–1809)

 • Preludio in a-Moll pro organo pleno

Johann Ludwig Krebs (1713–1780)

 • Jesu der du meine Seele

 • Herzlich lieb hab’ich dich o Herr

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809–1847)

 • Thema mit Variationen (1844)

Felix Mendelssohn-Bartholdy

 • Präludium und Fuge in c-Moll op. 37, 1

Philippus Pool (1709–1795)

 • Sonate 4 in G majeur

 • Allegro

 • Andante

 • Menuet I - Menuet II

 • Gigue

Paul Hindemith (1895–1963)

 • Sonate no. 3

 • Über alte Volkslieder:

 • 1. Ach Gott, wem soll ich's klagen

 • 2. Wach auf, mein Hort

 • 3. So wunsch ich ihr

Hendrik Andriessen (1892–1981)

 • Sonata da Chiesa

 • Tema con variationi e finale


12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page