top of page
  • Algemeen

Window-Watching-Weeks tijdens zomerbreak GalerieH200 met Geert Lugtenborg


De zomer breekt aan en GalerieH200 heeft zijn zomerbreak. Maar een break met "niks" bestaat niet: vanaf ca.8 juli t/m eind augustus is er door de ramen van de galerie een installatie Geert Lugtenborg te zien. Hij presenteert delen van zijn afstudeerwerk Minerva (juni j.l.) aangevuld met nieuw werk onder de titel SEHNSUCHT IN DIE ZEIT.

Thema is het verlangen van veel mensen om terug te gaan in de tijd, terug naar vroeger. Sehnsucht duidt op dit verlangen, in de wetenschap dat dit onmogelijk is.

Door de ramen te zien, maar op 13 en 19 juli is de galerie van 15 tot 17 uur open. Daarna komen er ook nog een

aantal momenten en natuurlijk ook tijdens Noorderzon. Er is een finissage op 31 augustus.

Meer info op Facebook van GalerieH200.

Sehnsucht in die Zeit -Geert Lugtenborg

Wat zouden we zijn zonder de “ Tijd”?

Wij staan in de tijd, hij is overal maar kunnen hem niet ruiken, voelen, horen, zien of proeven. Daarbij gaat hij altijd maar één richting op: vooruit, nooit achteruit! De serie “Sehnsucht in die Zeit” gaat over het verlangen van veel mensen om terug te gaan in de tijd; terug naar vroeger. Sehnsucht duidt op dit verlangen, in de wetenschap dat dit onmogelijk is. Wel kunnen geuren, kleuren, voorwerpen, geluiden of smaken kortdurende momenten oproepen waarin het gevoel van destijds heel even weer aanwezig is. Maar dat vasthouden lukt nooit. Geert studeerde Autonome Beeldende Kunst aan de kunstacademie Minerva (Groningen 2019). Hij maakt installaties waarbij hij diverse materialen gebruikt. Deze installatie is gebaseerd op zijn afstudeerproject. De installatie is als www (window-watching-weeks) expositie door de ramen van de galerie te zien. Toch zal van tijd tot tijd de galerieruimte ook open voor publiek zijn. Zie voor die openingstijden de website en Facebook van GalerieH200.


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page