• Uit het Stadsnieuws

Verkiezing mooiste ontwerp Dudok aan het Diep tijdens Let’s Gro


Vanaf 31 oktober, na een presentatie van de ontwerpen op Let’s Gro editie 2019, kunnen inwoners van Groningen een week lang hun stem uitbrengen op drie verschillende ontwerpen voor een nieuwe plek in de stad waar groen en ontmoeting centraal staan: Dudok aan het Diep.

Het voormalige benzinestation aan de diepenring – een rijksmonument - markeerde decennialang de overgang van diepenring naar het Boterdiep maar verandert straks in een groene, publiek toegankelijke verblijfplaats voor jong en oud. Om te ontmoeten, te spelen, of gewoon even weg te dromen op een mooie plek midden in de drukte van de stad. Passend bij de ambitie van het college van B&W om meer openbare publieke ruimte terug te winnen in de binnenstad.

De drie ontwerpen worden tijdens Let’s Gro 2019 gepresenteerd aan het publiek. Daarna kan iedereen een week lang een stem uitbrengen op het ontwerp van zijn of haar voorkeur. Samen met een jury van deskundigen wordt uiteindelijk het definitief ontwerp gekozen. https://letsgro.nl/event/dudok-aan-het-diep/

Lees ook het nieuwsbericht en het raadsvoorstel op onze website.


61 keer bekeken