top of page
  • Uit het Stadsnieuws

Inloopbijeenkomst over nieuwe regels voor woonschepen


Eigenaren van woonboten binnen de gemeente Groningen hebben straks een omgevingsvergunning nodig voor hun schip. Het gaat om woonarken die in de eerste plaats worden gebruikt om in te wonen, en niet om mee te varen. Het college van B&W past daarvoor de plaatselijke regelgeving aan. Ook komen er welstandsregels voor alle woonboten. Over deze nieuwe regelgeving organiseert de gemeente op 4 september een inloopbijeenkomst. Deze bijeenkomst is van 17.00 tot 20.00 uur in het gebouw van roeivereniging De Hunze, Praediniussingel 32 in Groningen. Hier kunt u de concept plannen inzien en vragen stellen. Kijk voor meer informatie op onze website


34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page