top of page
  • Algemeen

HortusEnergiek: Informatieavond woensdag 9 oktober


HortusEnergiek heeft deze zomer niet stilgezeten. We hebben ons voorbereid op een energieke isolatie- en zonnepanelen actie.

“De motivatie om duurzame maatregelen te treffen is voor iedereen anders: meer comfort, een lagere energierekening, ‘van het gas af’, onafhankelijkheid van energieleveranciers, de toekomst van de aarde enz.

Wat de beweegredenen ook zijn, voor iedereen is het lastig te bedenken hoe je de verduurzaming van je huis moet aanpakken. Daarom organiseert HortusEnergiek een informatieavond

over woningisolatie en zonnepanelen

voor woninghuurders en huiseigenaren op

woensdag 9 oktober

(aanvang 19:30 uur; inloop vanaf 19:00 uur)

Plaats: Ebbingepoort, Noorderbinnensingel 2

Programma 1. Welkom

2. Informatie over woningisolatie algemeen (wat er allemaal mogelijk is) door isolatiebedrijf

3. Informatie over het persoonlijke isolatieadvies

4. Informatie over subsidiemogelijkheden

PAUZE

5. Ervaringen collectieve inkoop zonnepanelen in het Ebbingekwartier

6. Informatie over het persoonlijke zonnepanelenadvies

7. Plannen voor de toekomst: - wat kunnen we doen als er geen zonnepanelen op je dak kunnen? - hoe kunnen huurders werken aan verduurzaming van hun woning?

8. Inschrijving voor persoonlijk isolatieadvies en/of voor zonnepanelenadvies

Koffie en thee zijn gratis.

Toelichting op het programma

Woningisolatie

We hebben, op basis van offertes, een leverancier uitgenodigd om informatie over mogelijkheden, kosten en opbrengsten te geven. Een persoonlijk advies op basis van een huisbezoek is mogelijk. Dit advies is gratis als je één of meer voorgestelde maatregelen laat uitvoeren. Tijd en tempo kun je zelf bepalen. Nadere toelichting geven we op de informatie avond.

Laat je geen maatregelen uitvoeren dan betaal je voor het advies. Wat je betaalt weten we op 9 oktober.

Voor de huurwoningen in onze buurt willen we de vraag naar isolerende maatregelen bundelen en een actieve rol spelen in het benaderen van de verhuurders.

Zonnepanelen

Een eerste ronde van collectieve aanschaf van zonnepanelen is achter de rug: bij 17 woningen in het Ebbingekwartier zijn zonnepanelen geïnstalleerd.Een bewoner uit het Ebbingekwartier vertelt over de ervaringen met de aanbieder en de installatie.

Net als voor de woningisolatie is voor zonnepanelen een persoonlijk zonnepanelenadvies mogelijk, onder dezelfde voorwaarden als bij woningisolatie.

Voor huurders en eigenaren die geen zonnepanelen kunnen plaatsen zijn er andere mogelijkheden om toch mee te delen in de opbrengst van zonnepanelen. We geven er informatie over op 9 oktober.

We zullen op deze avond ook aandacht besteden aan de diverse subsidiemogelijkheden.

Aanmelden

Vóór 5 oktober via hortusenergiek@gmail.com

Het team van HortusEnergiek:

Marianne Goorhuis, Stieneke van Heerikhuizen, Kees de Ridder, Sierk Ybema en Mark van Dijk.

Deze avond wordt gesponsord door Buurkracht.

Met ingang van 11 september starten wij weer met ons Energiecafé. Zie voor meer informatie de agendapagina op deze website.


66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page