top of page
  • Uit het Stadsnieuws

Nieuwe Kerk in teken van Festival van de Geest


De Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerkhof staat tot en met zondag 15 september in het teken van het Festival van de Geest. Het gaat om een grotendeels gratis festival dat de bewonersorganisatie HortusEbbinge en de Nieuwe Kerk elk jaar organiseren. Lees een interview met medeorganisator en bewoner Julia Swierstra waarin zij vertelt hoe het festival uitgroeide van een spiritueel festival tot een veelzijdig buurtevenement.

Burgemeester Peter den Oudsten opende gisteren het festival vol muziek, theater, lezingen en poëzie. Het thema van deze editie is ‘Groen doen’. Zo is er op zaterdag een kunst- en cultuurmarkt rondom de kerk waar ‘groene’ organisaties zich presenteren. Op zaterdag kunnen buurtbewoners ook aanschuiven bij een buurtmaaltijd. Bovendien valt de normaal voor publiek gesloten toren van de Nieuwe Kerk op zaterdag te beklimmen, dit in het kader van Open Monumenten Dag. Op zondag bestaat het programma uit een theaterkerkdienst, natuurwandeling en kunstwandeling. Het complete programma leest u hier.


70 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page