top of page
  • Algemeen

Allerzielen 2019 in de Nieuwe Kerk Groningen


Op zaterdag 2 november 2019, Allerzielen, is de Nieuwe Kerk de hele dag open voor Stad en buurt. Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom in de Nieuwe Kerk om zijn of haar dierbare te gedenken. De kerk is open van 10.00 - 20.00 uur om een kaarsje te branden, even te gaan zitten, een moment stil te zijn, te bidden en te gedenken. Op zondag 3 november 9.30 uur is er een speciale dienst waarin de overledenen worden herdacht.

Op zaterdag klinkt er op meerdere momenten muziek in de Nieuwe Kerk. Om 10.30 en 11.30 uur voeren Alina Rozeboom (sopraan) en Peter van der Zwaag (organist) een kort requiem van Hans Leenders uit. Vanaf 13.30 uur spelen diverse andere musici.

Speciale zondagsdienst Allerzielen

Op 3 november, de zondag na Allerzielen, worden in de Nieuwe Kerk in een speciale dienst om 9.30 uur de overledenen herdacht. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit buurt en Stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen.

Naast de familieleden en vrienden van de overledenen is iedereen van harte welkom om in deze dienst naar voren te komen en een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan een dierbare.

Namen aandragen Mensen die dat willen kunnen de naam van hun dierbare aandragen op de daarvoor bestemde kaartjes in het Stilteportaal van de Nieuwe Kerk. Dat kan tot en met 26 oktober via de opening voor de gebedsintenties of via e-mail g.klaver@gmail.com.


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page