top of page
  • Sharid Alles

NPO3 SERIOUS REQUEST LIFELINE

Bijgewerkt op: 16 dec. 2019


Op dinsdagavond 24 december 2019 vindt op de Ossenmarkt van 18:00 uur tot uiterlijk 22:30 uur de eindshow van 3FM Serious Request: The Lifeline plaats. Via deze brief informeer ik u over dit evenement en de eventuele gevolgen voor u als omwonende. Tevens nodig ik u graag uit voor een informatieavond. Tijdens die informatieavond lichten wij onze aanpak voor de eindshow toe. Ook het Rode Kruis is aanwezig om het goede doel van dit jaar (aandacht voor de slachtoffers van mensenhandel) nader te duiden.

De informatiebijeenkomst voor u als buurtbewoner vindt plaats op dinsdagavond 10 december van 20:00 tot uiterlijk 21:30 uur in grand café Het Heerenhuis (Spilsluizen 9). Indien u deze bijeenkomst wil bijwonen, verzoeken we u om een e-mail te sturen naar elysa@3fm.nl.

Hieronder treft u alvast nadere informatie over ons evenement, maar ook over de voorbereidingen en de bereikbaarheid van de Ossenmarkt rondom onze eindshow.

3FM Serious Request: The Lifeline 2019

Dit jaar zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich met 3FM Serious Request: The Lifeline in om aandacht te vragen voor mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. De meest bekende vorm is gedwongen uitbuiting in de seksindustrie, maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel. In de week voor kerst zetten 3FM-dj's mensenhandel op de kaart door te voet van Goes naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis.

Op kerstavond hopen de lopende dj's aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen, waar een eindshow plaatsvindt. Tijdens de eindshow treden diverse artiesten op (o.a. Snelle, Naaz en Merol) en wordt, nadat de dj's gearriveerd zijn, de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend gemaakt. Collectanten van het Rode Kruis zijn op de Ossenmarkt aanwezig om zodoende de eindopbrengst van onze goede doelenactie te verhogen. Een ieder is welkom om bij de eindshow aanwezig te zijn, de toegang is gratis. Van circa 20:30 tot 21:25 uur vindt op NPO 3 een TV-uitzending plaats over de eindshow.

Mocht de Ossenmarkt heel druk zijn en is de verwachting dat nog meer mensen de eindshow willen zien, dan bieden we die mensen op het Guyotplein een uitwijk. Aldaar zal een groot, verplaatsbaar LED-scherm worden geplaatst waarop de eindshow te volgen is, zowel in beeld als in geluid.

Om de eindshow mogelijk te maken, zullen we vanuit NPO 3FM voorbereidingen treffen op de Ossenmarkt voor bijvoorbeeld de bouw van het podium en de techniek. Tevens is tijdens de eindshow de verkeerssituatie tijdelijk gewijzigd. Voor nadere details daarover, zie onderstaande informatie.

Voorbereidingen

Vanaf vrijdag 20 december 08:00 starten we met de bouw van het podium op de Ossenmarkt. We zullen de Ossenmarkt dan gedeeltelijk afzetten met hekwerk om een veilige situatie te creëren. De werkzaamheden vinden elke dag tot ongeveer 20:00 uur plaats.

Op 24 december vinden vanaf 10:00 uur enkele keren gedurende de dag soundchecks plaats. Op de 24e zult u als bewoner mogelijk de soundchecks en/of de eindshow horen. We zullen zelf sowieso goed monitoren dat de hoeveelheid geluid binnen de normen blijft.

Verkeerssituatie

De volgende straten worden vanaf dinsdag 24 december 18:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

  • Ossenmarkt (ten noorden en oosten van het plein

  • Nieuwe Boteringestraat (tussen Kleine Leliestraat/Nieuwe Kerkhof en de Boteringebrug)

  • Spilsluizen (ten noorden van Lopende Diep) vanaf Q-Park Ossenmarkt

  • Lopendediep (ten noorden van Lopende Diep)

  • Guyotplein

  • Marktstraat

Indien tijdelijk de rijrichting van straten verandert, dan worden de omwonenden via bebording enkele dagen voorafgaand, hierover geïnformeerd.

Voor wat betreft het parkeren van auto's: op 24 december vanaf 06:00 uur tot 25 december 06:00 uur mag er niet geparkeerd worden op de Ossenmarkt en het Guyotplein. Aldaar geparkeerde auto's zullen weggesleept worden.

Afbouw

Direct na de show zullen we gedurende enkele uren het grootste deel van de techniek

ontmantelen en afvoeren. Dit zal zo stil mogelijk gebeuren. Tijdens kerst, op 25 en 26 december 2019, zijn er geen werkzaamheden. De afbouw zal hervat worden op vrijdag 27 december 2019 om 08:00 uur. Uiterlijk zaterdag 28 december 20:00 uur wordt het plein schoon opgeleverd.

Vergunning

We hebben bij de gemeente Groningen een evenementenvergunning aangevraagd voor de eindshow van 3FM Serious Request: The Lifeline. Daarbij hebben we in samenspraak met de gemeente ook naar andere locaties gekeken, maar die waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. De Ossenmarkt kwam uiteindelijk als meest geschikte locatie naar voren.

Die vergunningsaanvraag is momenteel in behandeling. Uiteraard spreken we alle details goed met elkaar door, ook voor wat betreft geluidsnormen, bereikbaarheid en het handhaven van de openbare orde. U kunt erop rekenen dat wij deze voorschriften na zullen leven en dat we er alles aan doen om het evenement ordelijk te laten verlopen.

Informatie en contact

Voor meer informatie over 3FM Serious Request: The Lifeline en/of de eindshow, verwijzen wij u graag naar onze website: www.3fm.nl

Als u voor of tijdens de eindshow vragen hebt over de voorbereidingen of iets wilt delen, kunt u contact opnemen met onze locatieproducent Backbone International via e-mailadres sr@backbone-international.com.

Vindt u dat wij als organisator niet genoeg doen om uw klacht op te lossen? Dan kunt u tijdens het evenement, bellen met de evenementenklachtentelefoon van de gemeente Groningen: 050-367 1133.

Graag tot ziens op de informatiebijeenkomst voor buurtbewoners op dinsdagavond 10 december van 20:00 tot uiterlijk 21:30 uur in grand café Het Heerenhuis (graag dus uw komst vooraf doorgeven via elysa@3fm.nl) en/of tijdens de eindshow op dinsdagavond 24 december


27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page