top of page
  • Algemeen

Allerzielen in de Nieuwe Kerk Groningen

Op woensdag 2 november, de dag dat Allerzielen wordt gevierd, is de Nieuwe Kerk open van 10.00 – 20.00 uur voor stad en buurt om een waxinelichtje aan te steken, even te gaan zitten, een moment stil te zijn of te denken aan de tijd samen. Een moment van rust, stilte en eerbied in de eeuwenoude, sfeervolle ruimte in de Nieuwe Kerk. Vanaf 12 uur is er een passende muzikale omlijsting.

Muziekprogramma

  • 12.00 uur Pier Hiemstra orgel

  • 14.00 uur Ineke Jekel dwarsfluit en Bert Menninga hobo

  • 15.00 uur Marjolein de Goede viool, Elsbeth Mulder sopraan en Mannes Hofsink orgel

  • 17.30 uur Niels Kuiper gitaar

  • 19.30 uur Choral Voices onder leiding van Daniel Rouwkema een gezongen avondgebed

Gedachtenisdienst Op 6 november, de zondag na Allerzielen, worden in de Nieuwe Kerk in een speciale kerkdienst om 10.00 uur de overledenen herdacht. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit buurt en Stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen.

Iedereen is van harte welkom en mag in deze dienst naar voren komen om een waxinelichtje ter nagedachtenis aan een dierbare aan te steken.


Namen aandragen

Mensen die dat willen kunnen de naam van hun dierbare aandragen op de daarvoor bestemde kaartjes in het dagelijks geopende Stilteportaal van de Nieuwe Kerk. Dat kan tot en met zaterdag 29 oktober via brievenbus voor de gebedsintenties in het Stilteportaal of door tot en met zaterdag 29 oktober de naam toe te sturen via e-mail g.klaver@gmail.com.

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page