top of page
  • Algemeen

Kerstvoorstelling voor kinderen in de Nieuwe Kerk Groningen


Op kerstavond, dinsdag 24 december 2019, is de Nieuwe Kerk in Groningen heel even het toneel van een levende kerststal met een levende ezel. In twee voorstellingen wordt het kerstverhaal gespeeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kijk ook op www.nieuwekerkgroningen.nl.


Ds. Evert Jan Veldman: “Onze sfeervolle kinderkerstnachtdienst trekt jaarlijks de belangstelling van ruim 600 kinderen en hun (groot)ouders uit Stad en omgeving en wint nog steeds aan populariteit. Om niemand te hoeven teleurstellen geven we twee voorstellingen: één om 17.30 uur en één om 19.00 uur.” De toegang is gratis met een collecte na afloop.


Amateurtoneel

De hoofdrol in de voorstelling is voor ezeltje Eppo. Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht. De scènes uit het eeuwenoude kerstverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Amateurtoneelspelers o.a uit de Hortusbuurt en leden van de Nieuwe Kerkgemeente vertolken de rollen van de stem van de ezel, de herders, de engelen en de wijzen. Ook Jozef en Maria en hun pasgeboren kindje Jezus ontbreken uiteraard niet.


Regie

De regie van de voorstelling is dit jaar in handen van Jantine Landman, bijgestaan door theaterdominee Kees van der Zwaard. Samen hebben zij het oorspronkelijke concept van ds. Evert Jan Veldman bewerkt. Muziek speelt een belangrijk rol in de voorstelling. Een gelegenheidsorkest o.l.v. Marjolein de Goede begeleidt de kerstliedjes.


Wanneer: maandag 24 december 2019

Tijden: 17.30 tot 18.15 uur en 19.00 tot 19.45 uur

Plaats: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 in Groningen

Tekst: Ds. Evert Jan Veldman, bewerking: Kees van der Zwaard

Regie: Jantine Landman

Muziek: combo o.l.v. Marjolein de Goede

Kostuums: Eeke Brands e.a.

Ezel: kinderboerderij Stadspark

Met medewerking van: vele vrijwilligers uit de Hortusbuurt en de Nieuwe Kerkgemeente

36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page