top of page
  • Algemeen

Opnieuw ludieke lockdownactie ondanks coronamoeheid: Groningse horeca-ondernemer


Als de decembergezelligheid niet in de horeca kan, dan brengen we die wel bij de mensen thuis. Vier Groningse horecabedrijven - Block & Barrels, Baxbier, The Stockroom en Barrel - slaan de handen ineen en bezorgen de komende tijd een unieke combinatie van eten en drinken.

Gekort op gezelligheid

Boudewijn Brink, samen met broers Mark en Dave Pretorius eigenaar van Block & Barrels, bracht de ondernemers bij elkaar en verzorgt met zijn personeel de bezorging. ,,Ondanks dat iedereen zo langzamerhand wel coronamoe is, wilden we toch weer iets nieuws verzinnen.’’ Het zijn tenslotte ondernemers met vier, nog jonge bedrijven die er iets van willen maken.

De feestdagen staan voor de deur, maar met vrienden en familie uit eten of ergens een drankje drinken kan in deze decembermaand niet. ,,Iedereen wordt gekort op de gezelligheid. Dus met ons nieuwe bezorgmenu proberen we een klein beetje van onze mooie zaken bij de Groningers thuis te krijgen’’, aldus Brink.

Combinatie van eten en drinken

Vanaf half december bezorgt Block & Barrels een unieke combinatie van eten en drinken, te bestellen via de onlangs in Groningen gestarte bezorgservice Deliveroo. Op het menu staan een selectie van gerechten van Block & Barrels. Wie zin heeft in een bijpassende cocktail, kan kiezen uit drie bijzondere varianten van cocktailbar The Stockroom. Voor de liefhebbers van bier stelde brouwerij Baxbier een aantal unieke bieren beschikbaar. Liever wijn? Barrel Wijnlokaal selecteerde vijf bij het eten passende wijnen. Wie daarna zin heeft aan een wijnproeverij, kan z’n hart ophalen: de in de vorige lockdown succesvolle wijnproeverij van Barrel-eigenaar Martijn Fernhout, inclusief instructievideo, staat ook op de kaart.

Personeel behouden

Voor de horecaondernemers gaat de samenwerking verder dan hun gasten een fijne avond bezorgen. Het is geen verrassing dat de horeca kampt met grote tekorten aan medewerkers. De personeelsbestanden van de vier Groningse horecabedrijven zijn net enigszins hersteld van de vorige lockdown, toen opnieuw een lockdown werd aangekondigd.

,,Door ons nieuwe, gecombineerde bezorgmenu proberen we zoveel mogelijk personeelsleden aan het werk te houden, zodat zij hun huur of hypotheek kunnen blijven betalen’’, vertelt Brink. Zo stappen de werknemers van Block & Barrels zelf op de fiets om bestellingen rond te brengen.

Bestellen kan van woensdag tot en met zondag, tussen 17:00 en 21:00 uur. Wie liever afhaalt, kan een bestelling telefonisch doorgeven aan en deze ophalen bij Block & Barrels, Hoogstraatje 3-5 in Groningen.

https://deliveroo.nl/nl/menu/groningen/groningen-centrum/block-and-barrels

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page