top of page
  • Algemeen

RONDLEIDING NOORDERPLANTSOEN – ZONDAG 21 MEI
Eind negentiende eeuw werd op het noordwestelijke deel van de Groninger verdedigingswallen het Noorderplantsoen gerealiseerd. Dit plantsoen is niet alleen een groene oase ten noorden van het centrum, maar ook een plek waar je bijzondere beeldende kunst en architectuur tegenkomt. Zo vind je er kunstwerken van Jan van Baren, Mattheus Meesters en Wladimir de Vries, en is het prachtige paviljoen van stadsarchitect Siebe Jan Bouma al sinds 1930 een geliefde plek om aan te meren.


Op zondag 21 mei organiseert Kunstpunt Groningen een rondleiding door deze culturele en groene plek in de stad. Een van onze enthousiaste rondleiders neemt je mee vanaf het zuidelijkste puntje van het plantsoen aan de Wilhelminakade door het park naar de andere kant aan de Nieuwe Ebbingestraat. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.


Wanneer Zondag 21 mei 2023 om 13.30 uur


Locatie Het startpunt is de entree van het park aan de zuidkant, op de kruising van de Noorderhaven Noordzijde, Wilhelminakade en Leliesingel.


Duur Circa 1,5 uur


Kosten € 5,- per persoon.


Toegankelijkheid Deze rondleiding is ook geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.


Voertaal Nederlands


Tickets

Tickets kunt u kopen via Kunstpunt Groningen


Voor vragen kunt u mailen met tynkeboomsma@kunstpuntgroningen.nl

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In veel straten nemen geparkeerde auto’s veel ruimte in. Met een leefstraat kan dat (even) anders. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat tijdens de zomervakantie. De straat wordt dan afges

Door onze columnist Teun Dijkhuis. Bouwen in de buurt is iets waar je vooral in een stad rekening mee moet houden. Vaak gaat het om begrijpelijke en/of onschuldige veranderingen, zoals het vernieuwen

bottom of page