top of page
  • Algemeen

Ruimte voor ontmoeten en spelen op straat tijdens leefstraat

Vanaf januari 2023 kunnen inwoners van gemeente Groningen een leefstraat aanvragen. Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat in de zomerperiode, tussen 1 juli en 1 september. Het geeft bewoners de kans om de straat tijdelijk om te toveren tot een plek van ontmoeting, spelen en ontspanning, zonder de aanwezigheid van (geparkeerde) auto’s. In voorgaande jaren hebben bewoners tijdens leefstraten samen gegeten, gesport, er waren activiteiten voor kinderen en de straat werd opgeschoond en vergroend.

Een leefstraat is alleen een succes als de meeste bewoners in de buurt het idee steunen. Daarom kan een leefstraat alleen op initiatief van minimaal drie bewoners uit de straat georganiseerd worden. Zij zorgen voor voldoende draagvlak vanuit de buurt, door bewoners van hun straat en aangrenzende straten tijdig te betrekken bij hun plannen. De gemeente ondersteunt, adviseert en faciliteert hierbij. Ben je enthousiast over een leefstraat in jouw straat? Bekijk de voorwaarden en meld je leefstraat aan vóór 1 april 2023 via onze website.

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag buurtgenoten, Zoals al was aangekondigd in de Kop d'r Veur van deze maand, zal de ALV van dit jaar plaats vinden op 1 juni 2023 om 19:30 in de Pijp aan het Boterdiep 69-1. Inloop is vanaf 19:00. U

bottom of page