top of page
  • Algemeen

Unieke serie online-vieringen in de Nieuwe Kerk Groningen tijdens Stille Week Ondersteboven – Pasen

De Nieuwe Kerk Groningen biedt in de Stille Week (5 tot en met 12 april 2020) met ‘Ondersteboven – Pasen in beeld’ een unieke serie online-vieringen van Palmpasen tot Paasochtend. Met korte video’s met een korte meditatieve film, avondmaal, muziek, zang en gesproken woord wordt het verhaal van Pasen in beeld gebracht.

De wereld staat op zijn kop. Toen en nu. De koning op een ezel. Heden hosanna, morgen kruisigt hem. Vieze voeten die worden gewassen. De Gekruisigde is de Opgestane. Stilte en muziek. Het donker in de kerk en het licht dat wordt binnengedragen. Het onderste komt boven. In een tijd waarin door het coronavirus alles ondersteboven is neemt de Nieuwe Kerk Groningen Stadjers, jong en oud, mee naar het feest van Pasen waarin hoop centraal staat.

Kinderen

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er op zaterdag 11 april (Stille Zaterdag) een tekenfilm over de kinderen Mirjam en Micha en de rups Klaas. Klaas is verdwenen. In plaats daarvan heeft Micha een raar hard dood ding in zijn jampotje. Is Klaas dood? Op zoek naar het antwoord komen Mirjam en Micha onderweg allerlei figuren uit de bijbel tegen. Zoals Noach en Mozes. In deze bijbelverhalen lijkt het ook of het nooit meer goed komt. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles anders wordt.

Online-vieringen

Naast de uitzending op Palmpasen en Paaszondag via www.kerkomroep.nl zijn de vieringen in de vorm van YouTube-afspeellijsten te zien op www.youtube.com/nieuwekerkgroningen, via de Facebookpagina www.facebook.com/nieuwekerkgroningen en de website van de Nieuwe Kerk www.nieuwekerkgroningen.nl.

Palmpasen, vanaf 9.30 uur (ook via kerkomroep)

Witte donderdag, vanaf 19.00 uur

Goede vrijdag, vanaf 19.00 uur

Stille zaterdag, vanaf 15.00 uur

Kinderpaasnacht, vanaf 17.00 uur

Paasnacht, vanaf 21.30 uur

Paaszondag, vanaf 9.30 uur (alleen via kerkomroep)

Aan de vieringen werken mee:

ds. Evert Jan Veldman, ds. Tirtsa Liefting, Christiaan Schonenberg (film), Anne Sieben (vormgeving), Mannes Hofsink (muziek), Kees van den Ende, Kees van der Zwaard, Jantine Landman e.a.

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page