Sint Martinusoptocht in Hortusbuurt

Op Facebook berichtte iemand: “In de Hortusbuurt hadden ze het goed voor elkaar. Een grote schare kinderen verzamelde zich in de Nieuwe Kerk. Er waren twee routes (een lange en een korte) uitgezet. In groepjes van vijf à zes kinderen gingen ze op stap om liedjes te zingen en snoep te scoren. Na afloop weer verzamelen in de Nieuwe Kerk, waar warme chocolademelk geschonken werd. Volgend jaar moeten we in meer buurten zo'n actie op touw zetten”.

En zo was het, ruim 50 kinderen hebben meegedaan. Het was te merken, in grote groepen trokken ze langs de deuren en zongen hun lied. Niet afgeraffeld, soms wel drie of vier coupletten lang stonden ze te zingen. Begeleid door ouders die op de achtergrond toekeken en zo nodig wat aanmoedigden. Ik heb er van genoten.

 

 

Please reload

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren

  • Facebook