top of page
  • Algemeen

Allerzielen in de Nieuwe Kerk GroningenOp donderdag 2 november, de dag dat Allerzielen wordt gevierd, is de Nieuwe Kerk open van 10.00 – 18.00 uur voor Stad en buurt om een kaarsje aan te steken, even te gaan zitten, een moment stil te zijn of te denken aan de tijd samen. Een moment van rust, stilte en eerbied in de eeuwenoude, sfeervolle ruimte in de Nieuwe Kerk. Om 20.15 uur zingt het Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen onder leiding van Daniel Rouwkema het Requiem van Maurice Duruflé.

Gedachtenisdienst

Op 5 november, de zondag na Allerzielen, worden in de Nieuwe Kerk in een speciale kerkdienst om 10.00 uur de overledenen herdacht. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit buurt en Stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen.

Iedereen is van harte welkom en mag in deze dienst naar voren komen om ter nagedachtenis aan een dierbare een kaarsje aan te steken.


Namen aandragen Mensen die dat willen kunnen de naam van hun dierbare aandragen op de daarvoor bestemde kaartjes in het Stilteportaal van de Nieuwe Kerk. Dat kan van vrijdag 20 oktober tot en met zaterdag 28 oktober via brievenbus voor de gebedsintenties in het dagelijks geopende Stilteportaal. Of door tot en met zondag 29 oktober de naam van de overledene(n) toe te sturen via e-mail g.klaver@gmail.com.3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page